Møder blandt bier og vinranker – Comwell Sorø

Hvordan er dit idéelle konferencecenter? Prøv lige at tænke ved dig selv om du foretrækker kølig effektivitet eller dedikation og personlighed. Der er ikke noget galt med at ønske sig det ene eller det andet – men Comwell Sorø har taget stilling til deres måde at være på: den gode smag gennemsyrer hele oplevelsen, og de formår at kombinere det effektive med det personlige til fulde.

Med sit stråtækte tag, på toppen af bakken lidt udenfor byen, er Comwell Sorø ikke umiddelbart dit typiske konferencehotel. At der blot er 93 værelser skaber en hyggelig og personlig atmosfære og det gør Comwell Sorø til den oplagte destination for særligt mellemstore konferencer, hvor I kan få hele hotellet for jer selv. De professionelle rammer er en selvfølge, mens det, at du kan nyde udsigten over hotellets vinmark fra terrassen giver stedet den ekstra kant.

Vinmarken – et trækplaster

På trods af vinmarkens relative ungdom, står det klart for enhver, der træder indenfor på Comwell Sorø, at den på rekordtid er blevet en central del af oplevelsen. Det kan også mærkes på personalet, der gentagende gange fremhæver vinmarken som deres yndlingssted på hotellet, men at vinmarken overhovedet blev etableret kom sig faktisk lidt af en tilfældighed. ”Der var nogen, der sagde at skråningen lå perfekt i forhold til at dyrke druer til vinproduktion,” fortæller hotelchef Christina Torp. Og så kastede hotellet sig ellers ud i det nye eventyr. Der er stor lokal opbakning til projektet, og det er således kommunen, der egentlig ejer jorden, mens Comwell Sorø har allieret sig med de lokale vingenier fra Dyrehøj Vingård, når det kommer til valg af druer og generel produktionserfaring. ”I og med kommunen ejer jorden, men den tidligere bare lå ubrugt hen, så var det en oplagt mulighed med vinmarken. Det betyder også, at vinmarken er åben for offentligheden og det giver os nogle andre udfordringer,” forklarer Christina Torp: ”Der er ikke mange der ved det, men ved at plukke en enkelt drue risikerer man hele klasen. Det har krævet noget uddannelse af gæsterne på vinmarken, men vi føler vi er ved at være der. Gæsterne forstår godt, at vi hellere vil byde på et glas i 2019, når vinen er klar, end en sur drue i dag.”

Jord-til-bord er ikke for sjov

Druerne på marken er af sorten Solaris, der også har lagt navn til både den vin, der skal komme ud af hele eventyret, og restauranten på Comwell Sorø. Solaris er i udgangspunktet en drue med høj sødme og stor resistens i forhold til de mest gængse svampesygdomme der rammer vindruer, hvorfor det er muligt at dyrke den uden brug af sprøjtemidler. Dette er blot et eksempel af mange på hvordan man på Comwell Sorø tager økologien alvorligt og føjer endnu en dimension til den jord-til-bord oplevelse, der er under udvikling på hotellet.

”Vi er jo utrolig optagede af lokale råvarer,” forklarer Christina Torp ”og derfor glæder jeg mig også over den åbenhed du som gæst møder i både køkkenet og produktionen.”

Udover vindruerne bliver der blandt andet også produceret honning fra egne bistader, og det er med til styrke hotellets unikke profil. På globalt plan tales der i disse år om bi-krise og antallet af bier på verdensplan er kraftigt faldet over de sidste 20 år, men det er der ikke noget af på Comwell Sorø. ”Bierne har det godt og der bliver holdt nøje øje med stadernes sundhed,” siger Christina Torp, og griner videre: ”Som på så mange andre måder er Sorø et smørhul, også for bierne.” Der bliver også kræset om bierne, hvis bistader er placeret lige ved siden af vinrankerne, så de får lækker føde og ikke er til gene for gæsterne på hotellet.

Årets møde og eventsted 2017

I 2017 blev Comwell som kæde udnævnt til årets møde og eventsted, og det forstår Christina Torp godt hvorfor: ”Som kæde står vi for en utrolig spændende pallette af tilbud til konferencegæster. Konferencer og møder skræddersyes til den enkelte gæst, og her spiller vores forskellighed i kæden ind. Det nyder vi rigtig godt af på Comwell Sorø,” og hun forsætter: ”Med Comwell ved man, at basisting som lokaler, AV, service og så videre bare fungerer. Den sikkerhed følger med at bruge os. Det, der ligger derudover, som personlighed, nærvær og sjæl, er hvor vi på Sorø føler, vi skiller os ud fra traditionelle konferencecentre.”

Holdet på Comwell Sorø står parat til at løfte din konferenceoplevelse op til noget ud over det sædvanlige. Hvad enten det handler om et enkelt mødelokale eller I skal bruge hele hotellet, står Comwell Sorø parat til at sikre den gode smag, de rette omgivelser og den personlige konferenceoplevelse.

Comwell Sorøer en af Mødeakademiets partnere. Du kan læse mere om Comwell Sorø og Mødeakademiets øvrige partnere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *