I Holbæks strandpark er fleksibilitet et nøgleord

”Det er et dejligt sted at drikke sin morgenkaffe, ikke?”

René Timm sætter sig ved en af de fire havestole, som omringer et af de mange træborde på terrassen. Bag hoteldirektøren sidder flere gæster med hænderne omkring kaffekopperne men med ansigterne drejet 90 grader mod nord. Det er forståeligt nok, for udsigten fra hotelterrassen er som taget ud af et postkort.

”Det er fantastisk, når terrassen er fyldt med gæster, der sidder og nyder frokosten med udsigt til vandet. Selvom det nogle gange kræver en jakke, og at man lige skal holde på papirerne, for at de ikke blæser væk, sætter folk sig altid herud alligevel,“ siger René Timm, mens han kigger ud over den græsgrønne bakkeskråning, der adskiller terrassen og Holbæk Fjord.

I tre år har han været partner og direktør for det velrenommerede Hotel Strandparken, som er en del af den mindre kæde af konference- og selskabshoteller, Vilcon Konferencehoteller, på Midt- og Vestsjælland.

Masser af plads til at sige ja

Efter få minutters besøg på Hotel Strandparken er man allerede bjergtaget af de naturskønne omgivelser med park, fjord og skov, der kalder på oplevelser i det fri.

”Det er ikke mange steder i Vestsjælland, at man kan sidde og holde konference nær vandet,” bemærker René Timm.

Den smukke og historiske park blev oprindeligt skænket til Holbæk Kommune som et gavebrev fra grosserer W.R. Tidemand for over 100 år siden, og således går hotellets historie også tilbage til 1899. I generationer har stedet været omdrejningspunkter for fejringen af højtider, ligesom de lokale virksomheder har haft tradition for at afholde generalforsamlinger, bestyrelsesmøder og lignende.

I løbet af de seneste 100 år er hotellet blev udbygget og renoveret adskillige gange – senest i 2016 med opførelsen af 36 nye værelser, der er indrettet med inspiration af fjorden. Dermed står Hotel Strandparken i dag som et topmoderne konferencehotel med 68 nutidige værelser med minibar, fladskærms-tv og trådløst internet samt lyse og indbydende mødelokaler med plads til i alt 300 personer.

”Siden opførelsen af de nye værelser er bookingerne buldret derudaf. Førhen tog folk måske til Roskilde eller København, men nu bliver de i lokalområdet, fordi vi nu har masser af plads til at sige ja,” siger René Timm.

Læs også: 5 tips til at planlægge bedre møder og blive en gladere privatperson

Såvel private som offentlige virksomheder besøger Hotel Strandparken i Holbæk og de andre Vilcon Konferencehoteller, hvis kunder fordeler sig mellem overnatningsgæster, private fester, konferencer og dagmøder.

”Prismæssigt er vi skarpe, og her forstyrrer vi ikke nogen, så man kan give den gas for åbne vinduer,” siger René Timm, inden han bevæger sig ind i hotellets restaurant.

Han er selv uddannet kok, men han dog lader sit køkkenpersonale styre slagets gang bag gryderne. Den nordiske stil med sæsonens råvarer fra lokale leverandører præger menukortet, der indimellem bliver inspireret af det sydeuropæiske køkken.

”Vi laver alt vores mad fra bunden hele vejen igennem, og vi ligger nok i et felt mellem det klassiske danske og den finere gourmet,” siger han.

Hold bekymringsfri konference

Selvom restauranten er samlingspunkt for nogle af Holbæks hyggeligste begivenheder som eksempelvis jazzbrunch og portvinsarrangementer, er det overraskende nok ikke her, at direktørkokkens drivkraft findes.

Det er i stedet i hverdagens kamp for at opfylde gæsternes ønsker, uanset hvad der bliver peget på. Hotellets fleksibilitet til at kunne løfte alverdens opgaver i forbindelse med værtsskabet for en konference er nemlig det bedste argument for at vælge Hotel Strandparken, påpeger René Timm.

”Fleksibilitet gennemsyrer alt, hvad vi laver. Vi er her for gæsterne. Det er dem, der skal have det godt,” siger direktøren og giver et par eksempler:

”Hvis man gerne vil have mad i parken, flytte undervisningen ned til vandet, have varm mad til frokost eller grillen tændt til natmad, kan vi løse det. Vi prioriterer gæsterens specifikke ønsker rigtig højt,” siger han.

Han understreger, at man som gæst ikke skal bekymre sig om andet end selve konferencen. Der bliver nemlig sørget for alt det nødvendige udstyr, lokaler med plads til alle gæster, fuld forplejning fra morgen til aften samt velindrettede værelser til en god nats søvn.

”Og når aftenen falder på, kan man selvfølgelig spille billard, bordtennis og brætspil i loungen eller drikke en kold øl til lidt god musik i baren,” siger René Timm.

Det er endda muligt at booke en mini-lejlighed, hvis eksempelvis en virksomheds direktion ønsker et sted helt aflukket og uforstyrret. Et værelse i den tidligere direktørbolig i hotellets gamle bygning, der førhen var traktørsted, er blevet istandsat til en mini-lejlighed med eget køkken, toilet og stor stue med mødebord.

”Vi er generelt ikke et stort sted, så der kan ikke være fem-seks forskellige konferencehold til overnatning og spisning. Det betyder, at vi kan være ekstra opmærksomme på de gæster, der er her,” siger René Timm.

Læs også: Kunsten at finde den perfekte lokation

Efter en konferencedag, der eksempelvis kunne bestå af kaffe og morgenbrød, møder i grupperummene og i fællesarealerne, formiddagssnacks, frokostbuffet, teambuildingsøvelser i den grønne park, eftermiddagskage, smoothies, walk-and-talk langs vandet og til sidst en to retters aftenmenu tilberedt af kvalitetsråvarer, kan man trygt gå i seng og glæde sig til en overraskelse før afrejsen næste dag.

For en af værdierne i Hotel Strandparken er altid at gøre lidt mere, end gæsterne forventer.

”Det betyder meget for os, at gæsterne tager herfra med et smil på læben. Derfor vil vi gerne gøre lidt ekstra. Det kan eksempelvis være en kaffe to go, en kildevand og lidt frugt til at tage med i bilen på vej hjem,” siger René Timm.

”Det, man ikke forventer, bliver man ekstra glad for, og vi forsøger at overraske lidt undervejs,” siger han.

Vilcon Konferencehoteller er en af Mødeakademiets partnere. Du kan læse mere om Vilcon Konferencehoteller og Mødeakademiets øvrige partnere her